آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟ درچه محلهایی اجازه نداریم سیستم دوربین مداربسته نصب کنیم ؟ میدونیم که با معیارهای زندگی امروزی داشتن یه سیستم امنیتی نظارتی تصویری در هر محیطی اجتنابناپذیر هست .برای اینکه بتونیم کنترل دقیق و حساب شده بر فعالیتها در محیط مورد نظر خودمون داشته باشیم باید از پکیجهای نظارت تصویری یا همون دوربینهای مداربسته در فضا استفاده کنیم . که بتونیم در مواقع ضروری از اتفاقات پیش اومده در روزهای گذشته بکآپ بگیریم و راهکار امنیتی لازم رو اتخاذ کنیم .
گاهی هم دوربینهای مداربسته با متصل بودن به اینترنت گزارش وقایع رو به صورت آنلاین برامون در گوشی همراه ارسال میکنن.
کمپانی آریا ایده پرداز نوین در ایران بهترین دوربینهای مداربسته رو با قابلیتهای خاص و ویژه عرضه میکنه . حتی برای نصب پکیجهای نظارتی در محل حاضر شده و تمام کارهای اجرا و آمادهسازی دوربینهای مداربسته رو هم به انجام میرسونن. 09900800659
اما باید بدونیم که تا چه میزان در این مورد آزادی داریم ؟ و کجاها اجازه نداریم که از دوربینهای مداربسته استفاده کنیم ؟! که در ادامه مطلب به بررسی بیشتر جزئیات کار میپردازیم .
حکم قانونی برای نصب دوربینهای مداربسته وجود داره؟
برای اینکه انجام کار یا ترک عملی بتونه جرم محسوب بشه ، باید حکم و ماده قانونی آن در کتاب قانون درج شده باشه . و هیچ عملی رو بدون وجود حکم قانونی اون نمیشه جرم شمرد . اما آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟ آیا قانونی در این زمینه وجود داره ؟ در کشور عزیزمون ایران شاید قانون صریحی که اشاره به دوربین مداربسته باشه وجود نداره اما قوانینی هست که میشه ازش استنباط کرد که در کجاها نباید از دوربینهای مداربسته استفاده کرد .قانونی که در این زمینه به طور صریح وجود داره مربوط میشه به اصلی از قانون اساسی که به این شرح است :
اصل ۲۵ قانون اساسی: بازرسی و نرساندن نامهها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون. از متن این قانون میشه دریافت که استراق سمع و شنود به طور پنهانی جرم است .
پس نمیشه از دوربین مداربسته برای ضبط مکالمات و تصاویر افراد به طور پنهانی استفاده کرد . مگر اینکه نیروهای نظامی و امنیتی برای حفظ امنیت جامعه نیاز به استراق سمع داشته باشن . که آن هم باید با مجوز رسمی از مراجع ذیربط باشه . اصل دیگری نیز در قانون وجود داره که بیربط به این موضوع نیست .
اصل ۲۲ قانون اساسی: حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.
پس اینکه از دوربینهای مداربسته برای از بین بردن حیثیت و آبروی کسی هم بخوای استفاده کنی باز ممنوعیت داره . البته عکس این موضوع هم قابلیت انجام داره ، در بیشتر موارد از دوربینهای مداربسته میتوان برای حفظ آبروی دیگران نیز استفاده کرد .
ماده ۴۱ منشور حقوق شهروندی در رابطه با اینکه آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟
اصل مادهی قید شده به قرار زیر هست ؛ماده ۴۱ منشور حقوق شهروندی: کنترلهای صوتی و تصویری خلاف قانون در محیطهای کار، اماکن عمومی، فروشگاهها و سایر محیطهای ارائه خدمت به عموم، ممنوع است. در هر فضایی که بخواد دوربین مداربسته نصب بشه باید از قوانین مختص و مرتبط با این موضوع پیروی کنه . و اگر برخلاف این باشه نصب دوربین مداربسته جرم خواهد بود . برای مثال اگر در فضاهای عمومی ، فروشگاهها و … دوربینهای مداربسته نصب شده باشه ، اگر استفاده از این دوربینها غیرمتعارف و خارج از عرف معمول جامعه باشه جرم تلقی میشه !
اگه برای مثال برای استفادههای شخصی ، پخش فیلمهای گرفته شده جهت مسخره و شوخی کردن با افراد ، ضبط صحبتهای شخصی افراد در محلهای عمومی و … و استفادهی ناجوانمردانه از اطلاعات شخصی فرد جرم محسوب میشه .
با چه دلایلی میتوان دعوی را ثابت کرد که آیا نصب دوربین مداربسته جرم است یا خیر ؟!
ماده ۱۱۲۵ قانون مدنی: دلایل اثبات دعوی از قرار ذیل است:
اقرار
اسناد کتبی
شهادت
امارات
قسم
اما قاضی صرف ارائهی فیلم و ویدئوهای ضبط شده رو جرم نمیدونه. چراکه با توجه به پیشرفت تکونولوژی میتونه خیلی تغییرات اضافیتر به فیلم بعدا اضافه شده باشه.در نتیجه برای اینکه قاضی بتونه صدور حکم قطعی داشته باشه باید به یکی از موارد بالا استناد کنه .
ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲: ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.
پس در ادله اثبات جرم ویدئو یا فیلمهای گرفته شده آورده نشده . و تنها این موارد میتونه به عنوان امارات و شواهد در موضوع مورد استفاده قرار بگیره . و میتونه باعث افزایش علم قاضی جهت صدور حکم باشه .
آیا نصب دوربین مداربسته در محیط عمومی جرم است ؟
آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟ نصب آن در فضاهای عمومی حکمش چیه ؟ باید گفته بشه که نصف دوربین مداربسته در محیطهای عمومی مثل فروشگاهها و اماکن تجاری به هیچ وجه جرم نیست چون بالاخره برای مدیریت و نظارت بر فعالیتهای مشکوک و مراقب از جان و مال افراد لازم و ضروریه .
اما نصب دوربین مداربسته در فضاهایی که دارای حساسیت امنیتی هستن جرم و مستلزم مجازات هست . ازین فضاها میتوان به پایگاهها نظامی در زمینه فعالیتهای زمینی ، هوایی و دریایی اشاره کرد . همچنین هنگامی که دوربین مداربسته در جلوی درب ورودی به سمت بیرون نصب میشه باید دقت بشه که ، این دوربین داخل منازل همسایگان و محوطهی شخصی اونا رو نگیره. که به نوعی تجسس و فضولی در کار مردم محسوب میشه و جرم است .
همینطور گاهی همسایگان شما راضی نیستن که در کوچه دوربین مداربسته نصب بشه . اما اگر شما نیاز به دوربین مداربسته جهت تامین امنیت دارین باید به آگاهی و پاسگاه محل سکونت خود مراجعه کرده و اخذ مجوز کنین.
آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟ اگر به طور مخفی نصب شده باشد چطور ؟
تا اینجای کار در مورد این سؤال که آیا نصب دوربین مداربسته جرم است ؟ به پاسخهای اجمالی و تعیین کننده رسیدیم . اما آیا نصب دوربین مداربسته مخفی مجازه؟ همانطور که در بالا هم اشاره شد در قانون درج شده که استراق سمع و شنود مخفیانه جرم محسوب میشه . برای همین هم ، هیچ موقع این فیلم مورد استناد دادگاه هم برای اثبات دعاوی مورد قبول واقع نمیشه . و فردی که اقدام به نصب دوربین مداربسته مخفی کرده باشه مجرم شناخته میشه .
اما این قانون همیشگی نیست و گاهی هم میشه استثنا برای اون قائل شد . مثلا وقتی که صاحب محیط و ملک بخواد که از پیش اومدن یه جرم بزرگتر و جدیتر پیشگیری کنه میتونه اقدام به گرفتن مجوز کنه ، این مجوز هم همیشگی نیست و دارای تاریخ انقضا هست . از مطالبی که بیان شد میشه نتیجه گرفت که نصب دوربین مداربسته باید طوری باشه که آسایش و امنیت بقیه رو صلب نکنه و باعث از بین رفتن آبروی کسی یا فاش شدن اسرار او نشه .
اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی رایگان و نصب انواع دوربین مداربسته باکیفیت دارین ….
اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی رایگان در مورد اینکه آیا نصب دوربین مداربسته جرم است یا خیر ، دارین ، و یا نیاز به نصب انواع دوربین مداربسته باکیفیت دارین کمپانی آریا ایده پرداز نوین میتونه در این زمینه بسیار کمک کننده باشه . چون این شرکت هم عرضه کننده و هم نصاب انواع دوربینهای نظارتی تصویری با قابلیتهای منحصر به فرد و خاص هست .آریا پرداز نوین ، برای تمامی دوربینهایی که عرضه میکنه دارای گارانتی یکساله و خدمات پس از فروش پنج ساله در نظر گرفته .
در کل ایام هفته حتی روزهای تعطیل به صورت 24 ساعته هم از طریق تماس تلفنی و هم پیامرسانهای واتساپ و روبیکا پاسخگوست. این شرکت تمام مراحل نصب و اجرای کار رو در کمترین زمان ممکن در محل به انجام میرسونه . و حتی اگه لازم باشه به صورت آنلاین نیز به سوالات شما در مورد رفع ایرادات به وجود اومده در نصب پاسخ میده. 09900800659